Her üç kazadan biri, fren sisteminin düzgün çalışmamasından dolayı gerçekleştiği istatistik verilere yansımaktadır. Bunun sebebi bakımının, onarımının ve incelenmesinin düzgün yapılmadığıdır. Olası kazaların önüne geçebilmek için fren bakımı ve onarımı ortalama her 15000km ‘de bir, uzman ekipler tarafından incelenmesi gerekir.

Fren Bakımı ve Onarımı Nasıl Olur?

Fren Bakımı ve Onarımı, ilk olarak balataların ve ana parçalarının kontrolüyle başlar. Analiz sonucu yapılacaklar, madde madde  döküman şeklinde araç sahibine iletilir.

Hangi Aralıklarla Kontrol Edilmelidir?

Fren Balataları: Fren sisteminde en çok çalışan parça, fren balataları olduğu için, en erken fren balatalarında aşınma meydana gelir. Bu sebeple ilk kontrol edilen fren balataları, insan gözüyle ve teknolojik cihazlarla ölçüm yapılır. Balata kalınlığı 2 mm ‘ye kadar incelmiş ise değiştirilmesi gerekmektedir.

Fren Diskleri: Fren balatalarının incelmesiyle, zamanla disklerde sürtünmeye neden olur. Bu şekilde zorlanmasıyla hem balataların, hem de fren disklerinin zarar görmesine sebep olur. Bu disklerin kontrolü de ay fren balatalarında olduğu gibi, ilk önce insan gözüyle, daha sonra teknolojik ölçüm cihazıyla yapılır.

Fren Papuçları: Ortalama 30000 km aralıklar ile incelenmesi ve bakımının yapılması çok önemlidir.

Fren Hidrolik Yağı: Düzenli olarak her 2 yılda bir fren hidrolik yağının değiştirilmesi gerekir. Frene hidrolik özelliği katması açısından yağın belli aralıklarda kontrolü ve değişimi yapılmalıdır.

Fren Bakımı ve Onarımı
Fren Bakımı ve Onarımı Nasıl Olur?
Arabası olan arkadaşlarınıza yardımcı olmak için bu yazıyı PAYLAŞ

Yorum Yap

Yorumunuz, editörümüz tarafından incelenip, onaylandıktan sonra, sayfada yayımlanacaktır.

1 Yorum

  • Serkan
    08/08/2017, 00:40 Cevapla

    Gerçekten çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Umarım tüm sürücüler, yukarıda belirttiğiniz fren bakımı ve onarımını dikkate alır. Teşekkürler.

© Copyright 2024 Kardeşler Oto Servisi